skip to Main Content

Risicobeheer

Door alle risico’s inzichtelijk te maken en met handzame oplossingen te komen, werken wij elke dag aan het voorkomen van grootschalige schades. Wij zijn niet gebonden aan een verzekeraar of derde partij, zodat onze onafhankelijke dienstverlening zuiver is gericht op de risico inspectie en analyse, waarbij het risico-object centraal staat.

Waarom?

Waarom inspecteren

Met een risico inspectie bekijken, inspecteren en beoordelen onze risicodeskundigen alle onderdelen en processen van een bedrijf die potentieel schade zouden kunnen veroorzaken. Onze bevindingen verwerken we vervolgens in een verslag, waarin we de problemen gedetailleerd beschrijven en adviezen geven over hoe deze kunnen worden opgelost.

Voordelen

Onafhankelijk

Als marktleider, inspecteert Troostwijk-Roux Expertises voor alle denkbare bedrijven en instanties. Als onafhankelijk en objectief deskundige voeren wij inspecties uit in geheel België.

Acceptatie

Troostwijk-Roux Expertises staat garant voor een betrouwbare en actuele verslagen die voldoen aan de acceptatiecriteria van de verzekeraars.

Kennis bedrijfstakken

Wij zijn actief in alle bedrijfstakken van verzekeraars, tussenpersonen, gemeenten en KMO’s. Onze risico deskundigen hebben in al deze segmenten veel kennis en ervaring.

Verslagen

Kiest u voor een full-scan, dan kiest u voor een volledig overzicht van risicofactoren, deze verslagen zijn zeer geschikt voor de KMO’s.

Kiest u voor een quick-scan, dan kiest u voor een beknopt verslag dat bedoeld is voor de KMO’s met een jaarlijkse omzet van maximaal 2 miljoen euro. De resultaten van dit type scan worden elektronisch verwerkt.

Brandverzekering

In onze verslagen beschrijven wij alle relevantie risico’s, beschermingsniveaus, …  Dit verslag kan worden gebruikt voor de opstelling van uw brandverzekering.

Onze werkwijze

Opdracht

Nadat het doel en de verslagvorm van een opdracht zijn vastgesteld, worden de financiële component en de uitvoeringstermijn besproken. Na akkoord van onze opdrachtgever wordt het risico inspectie proces gestart.

Uitvoering

Onze risicodeskundige brengt een bezoek aan het bedrijf.  De risicodeskundige start met een administratieve intake en aansluitend een rondgang door het bedrijf. Tijdens de rondgang is toegang nodig tot alle gebouwen, inclusief de technische ruimten. Onze werkzaamheden worden afgesloten met een wrap-up waarbij eventuele verbeterpunten/aanbevelingen zullen worden besproken.

Complexe inspecties

Wanneer het om complexe risico-inspecties gaat, maakt Troostwijk-Roux Expertises gebruik van de expertise en dienstverlening van haar dochteronderneming Troostwijk | BvT.

Maatwerk

Een risicoanalyse kan in meerdere verslagmodellen worden uitgevoerd. Er is keuze uit een full-scan op basis van een uitgebreide analyse of quick-scan.

Back To Top
×Close search
Zoeken