skip to Main Content

De sector doet te weinig om onderverzekering tegen te gaan

Het vaste actief van onze Belgische bedrijven is chronisch onderverzekerd. “Europa zou aan de verzekeraars moeten zeggen: ‘Zorg er beter voor dat de klanten correct verzekerd zijn’.” Een gesprek met CEO Luk Van Meenen en COO Renaud Rosseel van Troostwijk-Roux Expertises. Het taxatiebedrijf blikt terug op een uitzonderlijk jaar.

2.000 waarderingen per jaar

Op de Belgische corporate markt werkt het taxatiebedrijf nu 2.000 waarderingen van materiële bedrijfsactiva af per
jaar. Voor de gezamenlijke Benelux loopt dat cijfer op tot 10.000. Het coronajaar blies wind in de zeilen van TroostwijkRoux Expertises :“We zullen een omzet realiseren van 7,5 miljoen euro. Ons beste resultaat ooit. De afgelopen drie jaar is onze omzet sterk gestegen,” zeggen CEO Luk Van Meenen en COO Renaud Rosseel. De groei in 2020 was mogelijk dankzij een snelle reactie op de coronamaatregelen.

Met een protocol op corona geanticipeerd

Luk Van Meenen “We hebben heel snel op corona geanticipeerd met een protocol waarin staat hoe we te werk gaan en hoe we de veiligheid van klanten, eigen mensen en alle betrokkenen garanderen. We zijn blijven doorgaan met onze plaatsbezoeken en hebben de groep toegelaten mensen beperkt. Onze snelle reactie met dat protocol zorgde voor vertrouwen. Klanten zijn op onze deur blijven kloppen. Als verzekeraars hun eigen experten verboden om plaatsbezoeken af te leggen, hebben we veel van dat expertisewerk overgenomen. We leerden veel minder verplaatsingen te maken en veel meer online samen te zitten.”

Klik hier voor het gehele artikel in het magazine Expertise Nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken